Čiščenje modulov

Zakaj čiščenje?

  • Nekateri so še zmeraj mnenja, da občasna nevihta učinkovito očisti solarne panele. Kljub temu, da imamo v Sloveniji v povprečju 38 nevihtnih dni na leto, moramo avto kljub temu občasno oprati, kar pomeni, da prej omenjena teorija ne drži.
  • Po znanih podatkih, lahko izostanek rednega čiščenja sončnih elektrarn, zmanjša njihovo učinkovitost za 5 do 20 odstotkov in podaljša njihovo dobo amortizacije za 1-3 let.
  • V podjetju Fotovolt čiščenje solarnih panelov izvajamo samo v eni fazah – celotno površino modulov, odstrani vso umazanijo(smog, ptičje iztrebke, alge, cvetni prah…). Rezultat je povečan izkoristek sončne elektrarne in posledično obojestransko zadovoljstvo.

Čiščenje sončnih elektrarn

 

Lastniki sončnih elektrarn se pogosto premalo zavedajo pomena dobrega vzdrževanja in čiščenja modulov na strehi, kar pa jih zelo drago stane. Skrb za dobro vzdrževano elektrarno in očiščene module je prvo zagotovilo visokih donosov in rentabilnega poslovanja elektrarne. V podjetju sedaj ponujamo vsem lastnikom elektrarn možnost profesionalnega vzdrževanja vseh sklopov elektrarne, kakor tudi čiščenje modulov z najsodobnejšo tehnološko opremo za profesionalno čiščenje sončnih modulov.